Archetípusok és a Fény a tudatban

Az archetípus azt jelenti, az emberiség kollektív tudatalattijában jelenlévő minta, képpel, gondolattal és érzéssel egyben, azaz egy olyan jelenség, amit a világon mindenki tud, felismer, nemzetiségtől, kortól, tudat szinttől és spirituális beállítottságtól függetlenül.

Archetípusok néhány példában

1. Általános /személyhez nem kötődik, inkább minőséget jelöl/

Király

Királynő

Remete

Sárkány

Ördög /!!/

Jó tündér

A király legkisebbik fia /azaz a fiatalság férfi ereje/

Királykisasszony / a fiatalság női ereje/

Főpap

Főpapnő

Boszorkány /jó és rossz értelemben egyaránt/

Mágus /jó és rossz értelemben egyaránt/

2. Konkrét archetipusok

Mihály arkangyal - a harcos, a védelmező, a démonűző, az emberiség védőangyala

Gábriel - a szeretet angyala, a szivek összekapcsolója, a lelkek felébresztője

Rafael - a gyógyítás angyala

Szűzanya - az anyai minőség megtestesítője

Mária Magdolna - a tiszta befogadó nő /ellentétben azzal, amit az egyház állít róla/

Jézus - áldozatkészség, feltétel nélküli tiszta szeretet, odaadás, önzetlenség, bölcsesség, tanítás, a legnagyobb gyógyító

Isten - a védelmező Atya /Apa!/ - KÉRDÉS, MELYIK IS..!!

Istennők - az Anyáink

Földanya - születés és körforgás

Lucifer - a lázadás energiája, a lendület, öntudatosság és szabadság megtestesítője, az ÖNTUDATRA ÉBREDÉS KULCSA, AZ EMBERISÉG FÉNYHOZÓJA, ő hozza el a fényt a tudatokba és ébreszti fel az emberiséget arra, hogy semmi nem úgy van, ahogyan azt eddig hittük.

A lázadás energiája maga a szabadság, a láncok leverése, a megfoghatatlan sötétségtől való oktalan félelem elengedése, a kollekíiv tudatmódosítás megszüntetése, a tudatalattiban rejlő összes félelem elengedése.

A fényhozó energiája maga a felelősségvállalás, a tiszta én érzése, a jelenvalóság érzése, az őserő, amit elfelejtett az emberiség.

Lucifer maga az öntudatra ébredés.

Lucifer a többi archehtipikus entitással, mint Mihály, Jézus, Isten, tökéletesen kiegészitik egymást! Megférnek minden emberben együtt, egységben, és eggyéolvadva képezik az erőt.

Mindegyikünkben ott vannak, méghozzá mindegyikük!

Eszter 

https://www.facebook.com/Eszterspiritualistanito

A KARMA

TANULÁS VAGY BÜNTETÉS

TUDATOSSÁG VAGY BŰNHŐDÉSTUDAT

MÚLT - JÖVŐ VAGY JELEN?


Mielőtt belevágsz a cikk olvasásába, dőlj hátra egy pillanatra és vonatkoztass el mindentől, amit eddig az életről tudtál. Amit VALAHOL OLVASTÁL, valaki mondott neked, és feltétel nélkül elfogadtad.


Az egzakt megfogalmazás és a karma szó eredeti jelentésén túlmenően inkább arra koncentrálok, hogy mi az, amit AZ EMBEREK HOZZÁKAPCSOLNAK EHHEZ A SZÓHOZ. A meghökkentő megfogalmazással szeretném a figyelmedet felhívni arra, hogy ha hagyod, hogy az irányítson, amit egy fogalomhoz hozzákapcsolsz, akkor voltaképpen egy olyan előfeltételezés irányítja az életedet, ami nem valós.


Az igazságot kutatom, és nem egyedül. Többen. Szeretnénk tudni, hogy miért fog mindenki mindent a karmára, amely - ahogy látom -, divattá vált. Nem annak mély értelmezése szerint nézik, hanem felületesen. Ráhúzzák mindenre, hogy KARMA. Összefoglaló jelzőként használják és általánosítanak. Ugyanolyan, mint az Ikerláng. Amit szintén. Mert divatos.

Véleményem szerint - mint olyan spirituális segítő, aki sok éve foglalkozik emberekkel -, a karmát rányomni mindenre, illetve mindenben ikerlángot látni ELKERÜLŐ TAKTIKA.


Elkerülni azt, hogy szembenézz egy esemény mélyebb vonulataival, vagy egyáltalán tényleg elgondolkodj rajta. Beleilleszted egy hitrendszerbe, és az mentén SZERINTED MÁRIS MEG VAN OLDVA. Mivel “karma”, úgyis meg kell csinálni, mert EZ A BÜNTETÉSED és MILYEN JÓ, HOGY TANULSZ BELŐLE. Mivel “ikerláng”, ÚGYIS EGYÜTT LESZTEK, MAJD A GLOBÁLIS ENERGIÁK SEGÍTENEK, EL ÚGYSEM RONTHATOD, DŐLJ HÁTRA NYUGODTAN, kapcsold be tévét, nézz egy szerelmes sorozatot és máris fel vagy hangolva szeretetrezgésre, AZONKÍVÜL HIBÁZHATSZ IS MINDENBEN, A FELELŐSSÉG NEM A TIÉD, HISZEN KARMIKUS, VALAMINT IKERLÁNG FOLYAMAT. Tehát nincs felelősséged, ez meg van írva, ezt vállaltad, végig kell csinálnod és pont, ha törik, ha szakad, és a legjobban teszed, ha folyamatosan HISZEL, azaz rajta tartod a szemed A KÜLSŐ FÓKUSZON. Egy másik emberen. Illetve mivel karmikus folyamatok mennek közöttetek, mindent meg tudsz azzal magyarázni, MONDJUK EGY INDOKOLATLAN DÜHKITÖRÉST közöttetek, vagy azt, hogy üldözöd, vagy menekülsz, hogy karma. Mert ezelőtt tizenkilencezernégyszáznegyvennyolc évvel is ezt csináltátok. Nosza, oldjuk fel. Menjünk vissza húsz életet és oldjuk fel.

Mindezek TÉNYLEG JÓL MŰKÖDTEK. Volt alapja a reinkarnációs oldásoknak, hiszen voltak olyan blokkok, amiket fel kellett oldani, és amelyek TÉNYLEGESEN akadályoztak minket. A karma, mint vállalt feladat a másik felé, szintén jelen volt, és bizonyos ideig segített is a tanulásban és a fejlődésben. Valóban el kellett engedni mások felé olyan indokolatlan haragot, ami  nem ebből az életből jött.


AZONBAN MINDEZEK A LEOLDÓDÁSI FOLYAMATOK TAVALY ÉV VÉGÉIG, A Torony, vagy nevezzük közkeletűbb nevén, az Elengedés évében le is mentek. Vége.


TÚLOLDÁS MEGY. Túlságosan a múltba, illetve a jövőbe van helyezve a fókusz. Nem a jelenbe! Felelősségvállalás nélkül, elkerülve a valós szembenézést önmagukkal, az emberek illúziók mentén egy elképzelt jövőről ábrándoznak, illetve a múltón rágódnak. Nem oldani kel a múltat és nézegetni a jövőt, hanem azt kell megnézni,  JELEN PILLANATBAN MIN VÁLTOZTASS, HOGY A JÖVŐD OLYAN LEGYEN, AMILYENNEK SZERETNÉD.

JELEN-VALÓSÁG!


A karma, mint olyan onnantól, hogy voltaképpen NINCS, átmegy önbüntibe. Azaz: azért büntetem magam, mert ezelőtt ötszázhatvan évvel megbántottam Gipsz Jakabot, aki most nem azért nem akar velem beszélni, mert napi hét sms-sel bombázom, á, dehogyis, azért nem, mert akkor én sem akartam vele. …. ugye érzed a szavaim cinikus élét? Micsoda önigazolásgyár.


A karma szó jelentése: büntetés.

Kérdem én, meddig tart a büntetés? Meddig akarod magadat büntetni?

A tanulási folyamatra én NEM HÚZNÁM RÁ, HOGY KARMA, mert a karmikus folyamatok része volt a tanulás, azonban a tanulás az  nem csak karma! A tanulás két ember közötti tanító-gyógyító folyamat, mely során a két ember megtanulja egymást, és sok olyan dolgot tesz le, amit addig nem tudott, ÉS ITT NEM KARMÁRA GONDOLOK, HANEM NEGATÍV GONDOLATI SÉMÁKRA, HIEDELMEKRE.

A sémák és hiedelmek AZ NEM KARMA.

A séma olyasmi, mint amikor újra és újra ugyanabba a sáros pocsolyába lépsz, mert megvan az a hiedelmed, hogy ha minden reggel belelépsz, tuti mázlis napod lesz. Nos, ez séma. Méghozzá elég rossz, tekintettel a cipőd állagára. Káros séma. Ugyanez vonatkozik arra, hogy ha teszem azt megismerkedsz valakivel, és már bekapcsol az “úgyis elveszítem” érzés, az séma. NEM KARMA! Séma.

Mivel a séma az NEM SPIRITUÁLIS FOGALOM HANEM PSZICHOLÓGIAI FOGALOM, teljesen másképp kell kezelni, és megszüntetni is. Felülírni. Új sémát tenni a helyére.


Amikor az életed során tanuló folyamatokon mész át, akkor a sémáidat jó esélyed van törölni, és minél erősebb egy tanuló folyamat, annál erősebb a vele járó ÖSSZES CSELEKVÉSI JEL, azaz negatív érzelem is, tehát: fájdalom, félelem, harag, magányosság, sértettség, csalódottság, frusztráció. A Cselekvési Jelek azért vannak, hogy tegyél valamit, változtass azon, ami fájdalmat okoz, azaz VÁLTS SÉMÁT. Ne ugyanazt a sémát alkalmazd, tehát: ha megismerkedsz valakivel és bekapcsol az úgyis elveszítem gondolati-érzelmi sémád, írd felül, mert ha nem teszed, rá fogsz tapadni új párodra, aki levegőt sem tud majd venni tőled, végül az első tali után  maximum két hónappal kiadja az utadat, AMIT SAJNOS GYÖNYÖRŰEN MEG LEHET AZZAL MAGYARÁZNI, HOGY ÚGYIS KARMIKUS VOLT.., azaz NEM VÁLLALNI A FELELŐSSÉGET AZÉRT, HOGY ESETLEG TE HIBÁZTÁL!!!

Talán nem kívül, meg ezerötszáz évvel korábban kellene keresni ilyen esetekben, valamint szinte minden esetben a megoldást, hanem belül!

A másik szépséges recept, hogy akit elüldöztél a rossz sémáddal, az úgyis az ikred… tehát visszatér, csak várd meg. Azaz: helyezd a jövőbe a fókuszt, eszed ágában se legyen változtatni, vagy elgondolkodni, tehát MEGINT CSAK MENTESÍTED MAGADAT A FELELŐSSÉG ALÓL.


Kérdem én, mint racionális ember, aki NEM CSAK A SPIRITUÁLIS VONALAKAT TANULMÁNYOZZA ÉS TANÍTJA, HANEM A SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉST ÉS A PSZICHOLÓGIA IRÁNYVONALAIT IS, mi ez, ha nem

  1. elkerülő taktika

  2. önbüntetés

  3. a felelősségvállalás teljes hiánya

  4. önhitegetés és önámítás

  5. a tanulás elkerülése !Biztos vagyok benne, hogy az állandó múltba és jövőbe helyezett fókusz még további embereket fog tönkretenni, ha nem tanulnak meg a jelenben élni, felelősséget vállalni és a jelenből teremteni a jövőt.

Mert a jövőt te írod meg. Nem más.


Nincsenek láncok, amik kötnek. Lélekszerződések, amik mentén ezt és ezt meg kell tenned. Voltak. Végig is csináltuk, amit kellett, becsülettel. Beteljesítették a feladatukat ezek a dolgok.


A karma, az előre megírt jövő, a muszájhogymegtörténjenmerteztvállaltam hozzáállás olyan most, MINT A KERESZT.

VEDD LE A KERESZTET, MERT NEM VAGY BŰNÖS.Eszter Vörösné Végh